Depresia poate aduce tristețe imensă, goliciune sau chiar deznădejde

Depresia poate aduce tristețe imensă, goliciune sau chiar deznădejde

Cum putem avea grijă de sănătatea noastră mintală?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, pandemia a adus mult mai multe preocupări cu privire la sănătatea mintală. a rămâne acasă și a nu beneficia de suficient timp activitățile fizice au afectat foarte mult publicul în moduri pe care încă nu le-am studiat pe deplin.

Activitățile sociale au fost brusc împiedicate, iar sarcinile zilnice au fost oprite în mod neașteptat. Deși timpul a trecut de la primul blocaj și mulți s-au obișnuit cu noua normalitate, un număr mare de indivizi încă se luptă cu sănătatea mintală. Să stai acasă și să nu faci exercițiile de care ai nevoie poate afecta cu adevărat sănătatea ta mintală, iar OMS recomandă să rămânem activi fizic și să avem grijă de sănătatea noastră mintală.

Unele modalități simple, dar eficiente de a avea grijă de sănătatea ta mintală implică o rutină stabilită, limitarea prea mult timp pe ecran, exerciții fizice și alimentația sănătoasă. Dacă sunteți în căutarea unui hobby, grădinăritul comunitar poate fi o opțiune bună pentru a obține puțină lumină solară și, de asemenea, pentru a obține interacțiune socială. A urma cursuri de dans, a se alătura unui grup de meditație sau a implementa activități cu un scop poate îmbunătăți foarte mult viața și sănătatea mintală a unei persoane.

Odată cu inflația, recesiunea și doar numeroasele evenimente care au loc în lume, este normal să te simți copleșit și chiar deprimat. S-ar putea să te trezești într-o buclă anxioasă, cu bătăi constante ale inimii și griji care trec prin minte. Un nou studiu al Universității de Stat din Ohio a arătat că efectuarea unui act de bunătate poate ajuta de fapt la simptomele depresive.

Coautorul studiului, David Cregg, a spus că un act de bunătate este singura tehnică care a permis indivizilor să se simtă conectați, în comparație cu celelalte două intervenții terapeutice.

Ce este anxietatea și depresia?

Oamenii se simt anxioși tot timpul. Înainte de a face o prezentare mare sau de a merge la primul tău loc de muncă, este normal să te simți anxios. Dacă ai trecut recent printr-o despărțire, este, de asemenea, normal să te simți deprimat și să vrei să te bucuri de Netflix și de înghețată. Cu toate acestea, cei cu simptome mai severe de depresie și anxietate pot trece prin complicații mai grave de sănătate mintală în fiecare zi.

Anxietatea poate împiedica activitățile zilnice, cum ar fi mersul la școală sau chiar ieșirea în afara casei tale. Puteți fi îngrijorat în legătură cu anumite lucruri, cum ar fi să urcați în zboruri sau cu lifturile, sau pur și simplu să suferi de anxietate generală. Simptomele anxietății pot include senzație de greață, amețeală, bătăi rapide ale inimii, gânduri constante sau chiar atacuri de panică.

Depresia este o altă tulburare de dispoziție care poate afecta grav viața cuiva și poate interfera cu sarcinile zilnice. Depresia poate aduce tristețe imensă, goliciune sau chiar deznădejde. Poate face ca cineva să se simtă cu ușurință furios și agitat și, de asemenea, să aducă oboseală. Poate aduce chiar simptome fizice, cum ar fi dureri de cap sau dureri musculare.

Ce a descoperit studiul?

„Conexiunea socială este unul dintre ingredientele vieții cel mai puternic asociate cu bunăstarea. Efectuarea de acte de bunătate pare a fi una dintre cele mai bune modalități de a promova aceste conexiuni”, a spus Cregg într-un comunicat de presă .

Studiul, publicat recent în The Journal of Positive Psychology , și-a propus să dezvăluie despre îmbunătățirea simptomelor depresive și cum putem face asta. Cercetarea a spus că manifestarea unui act de bunătate a funcționat pentru că le-a permis să-și liniștească mintea și să uite de simptomele depresive și anxioase.

„Ne gândim adesea că oamenii cu depresie au destule cu care să se descurce, așa că nu vrem să-i împovărăm cerându-le să-i ajute pe alții. Dar aceste rezultate sunt în contradicție cu asta”, a spus profesorul din Ohio State și coautor al studiului Jennifer Cheavens.

„Făcând lucruri drăguțe pentru oameni și concentrarea asupra nevoilor celorlalți poate ajuta de fapt oamenii cu depresie și anxietate să se simtă mai bine cu ei înșiși.”

Ei au strâns 122 de participanți din centrul Ohio, care sufereau de simptome moderate până la severe de depresie, anxietate și stres. Participanții au fost împărțiți în trei grupuri după sesiunea introductivă.

Două dintre cele trei grupuri au fost plasate în terapie cognitiv-comportamentală (CBT) pentru a atenua simptomele depresiei, iar celălalt s-a concentrat pe activități sociale și reevaluare cognitivă. Grupului social i s-a spus să planifice activități sociale timp de două zile pe săptămână, iar grupului CBT au făcut tehnici terapeutice.

Toți participanții și-au scris simptomele și le-au înregistrat timp de două zile în fiecare săptămână pentru a determina tiparele de gândire negative și pentru a examina cum ar putea diminua depresia și anxietatea.

Al treilea grup a fost instruit să arate un act de bunătate timp de două zile pe săptămână. Afișarea unui act de bunătate a fost identificat ca fiind „acte mari sau mici care beneficiază pe alții sau îi fac pe alții fericiți, de obicei cu un anumit cost pentru tine în termeni de timp sau resurse”.

Unii participanți au făcut cuptor pentru prietenii lor, au dat prietenilor o plimbare sau chiar au lăsat note prietenoase colegilor de cameră.

Toți participanții și-au urmat instrucțiunile pentru o perioadă de cinci săptămâni, în care au fost reevaluați. Cercetătorii studiului au verificat cu fiecare participant pentru a vedea cât de eficientă este fiecare tehnică.

Rezultatul a arătat că toate cele trei grupuri au arătat într-adevăr un răspuns pozitiv la tehnicile lor terapeutice, ceea ce înseamnă o epuizare a simptomelor depresive și anxioase după o perioadă de zece săptămâni.

„Aceste rezultate sunt încurajatoare, deoarece sugerează că toate cele trei intervenții de studiu sunt eficiente în reducerea suferinței și îmbunătățirea satisfacției”, a spus Cregg.

„Dar actele de bunătate au arătat în continuare un avantaj atât față de activitățile sociale, cât și față de reevaluarea cognitivă, făcându-i pe oameni să se simtă mai conectați cu alți oameni, ceea ce este o parte importantă a bunăstării.”

Al treilea grup a afișat rezultate mai mari în comparație cu celelalte două, iar Cheavens a spus că doar participarea la activități sociale nu a dat rezultate pozitive.

„Există ceva specific în a realiza acte de bunătate care îi face pe oameni să se simtă conectați cu ceilalți. Nu este suficient doar să fii în preajma altor oameni, să participi la activități sociale”, a continuat Cheavens.

Cregg a mai menționat că, deși grupul CBT a avut răspunsuri pozitive, este diferit de a fi supus unui tratament CBT complet. Cei care decid să se implice în întregul proces ar putea avea rezultate mai bune decât participanții la acest studiu special.

„Nu toți cei care ar putea beneficia de psihoterapie au ocazia să beneficieze de acel tratament”, a spus Cheavens. „Dar am descoperit că un antrenament relativ simplu, unic, a avut efecte reale asupra reducerii simptomelor depresiei și anxietății.”

Chiar dacă cineva decide să se supună TCC sau alte tehnici terapeutice, manifestarea unui act de bunătate poate crea beneficii suplimentare în generarea relațiilor sociale.

„Ceva la fel de simplu ca să-i ajuți pe alți oameni poate depăși alte tratamente pentru a ajuta la vindecarea persoanelor cu depresie și anxietate”, a concluzionat Cregg.

Pentru prima dată în două decenii, mai puțin de jumătate dintre americani sunt mulțumiți de calitatea asistenței medicale din SUA, potrivit unui nou sondaj Gallup.

Potrivit sondajului, publicat pe 19 ianuarie, aproximativ 48 la sută dintre americani cred că asistența medicală este fie „excelentă”, fie „bună”, în timp ce 31 la sută spun că este „doar corectă”. Restul de 21% din populație spune că sistemul este „sărac”.

Comparativ cu 2021, procentele excelente și bune au scăzut doar cu două procente. La începutul anilor 2010, procentul era de până la 62 la sută.

Studiul a fost realizat în 2022, între 9 noiembrie și 2 decembrie. Evaluările pozitive din partea republicanilor au scăzut când președintele Donald Trump și-a părăsit mandatul, fiind unul dintre motivele majore pentru care opiniile cu privire la calitatea asistenței medicale în Statele Unite s-au diminuat recent.

În prezent, 56% dintre republicani consideră că calitatea asistenței medicale este excelentă sau bună, comparativ cu 69% în 2020 și 75% în 2019.

De ce s-au schimbat cifrele?

După intrarea în vigoare a Affordable Care Act în 2014, percepțiile republicanilor cu privire la calitatea asistenței medicale au scăzut și ele, dar au revenit cu câștigul lui Trump.

Între timp, cotele de aprobare ale democraților au rămas constante, la un nivel mai scăzut, la 44 la sută în acest moment.

În plus, satisfacția publicului față de asistența medicală a scăzut în rândul adulților de vârstă mijlocie și mai tineri din 2012, în timp ce a rămas ridicată în rândul persoanelor de 55 de ani și peste.

Nu este clar dacă schimbările percepute aduse de Legea privind îngrijirea la prețuri accesibile, creșterea costurilor de asistență medicală pentru cei care nu sunt pe Medicaid sau altceva este sursa acestei schimbări, care este văzută de-a lungul liniilor de partid.

Schimbările în politicile de asistență medicală cauzate de pandemia de COVID-19 sau restricțiile privind accesul la avort în urma deciziei Curții Supreme Dobbs ar putea explica cele mai recente scăderi în rândul adulților tineri.

În ciuda faptului că este mai mare decât ratingul din SUA, 72 la sută dintre americani evaluează calitatea asistenței medicale ca fiind excelentă sau bună, ceea ce este, de asemenea, în scădere. Cifrele au scăzut cu șase puncte la 76 la sută în 2021 și alte patru puncte în 2022, rezultând acest rezultat scăzut, care a fost în lucru de doi ani.

În comparație cu scăderea primară, care a fost aproximativ egală pentru toate grupele de vârstă, scăderea în 2022 se limitează la adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani. În comparație cu 72% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 35 și 54 de ani și 85% dintre cei 55 și 54 de ani. mai în vârstă, doar 53 la sută din această grupă de vârstă mai tânără este în prezent mulțumit de calitatea asistenței medicale.

Satisfacție mai mare cu acoperirea asigurării

Sondajul ia chestionat pe americani cu privire la acoperirea lor proprie și națională de asistență medicală. Diferența de evaluări a fost și mai mare: în timp ce 66 la sută dintre americani își consideră propria acoperire ca fiind excelentă sau bună, doar 32 la sută dintre americani consideră că acoperirea asistenței medicale la nivel național este excelentă sau bună.

Cu toate acestea, spre deosebire de calitatea asistenței medicale, acestea nu sunt din punct de vedere istoric cele mai nefavorabile evaluări pentru acoperirea asistenței medicale. Evaluarea națională de 32 la sută este aproximativ aceeași din 2001 până în 2021, la 29 la sută.

Și în ciuda faptului că procentul de americani care sunt mulțumiți de asigurarea lor individuală a scăzut cu cinci procente față de 2021, numărul a fost de până la 63 la sută în 2005.

În America, prețurile asigurărilor de sănătate pot crește vertiginos.Pentru mai multe informații, accesați https://dietoll-official.top/ro-introducere-in-dieta-keto/ .

Contents

Artículos relacionados

The Single Most Important Thing You Need To Know About Betwinner скачать на Андроид

Gates of Olympus 1000 Demo

N’oubliez pas de mettre régulièrement à jour l’application pour profiter des dernières fonctionnalités Betwinner скачать на Андроид

Leer más

Clear And Unbiased Facts About What Are RNG Audits and Why They Matter for Online Casino Players?

THE HOME OF ONLINE CASINO

Cryptocurrencies are rising in popularity at online casinos and well known E wallets such as Binance and Coinbase…

Leer más

10 Ways To Immediately Start Selling A Closer Look at Mostbet Casino’s Popular Slots

Mostbet Sportsbook: Your Premier Online Betting Destination

Visit Mostbet on your Android device and log in to get instant access to their mobile…

Leer más

Buscar

octubre 2024

  • L
  • M
  • X
  • J
  • V
  • S
  • D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31

noviembre 2024

  • L
  • M
  • X
  • J
  • V
  • S
  • D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
0 Adultos
0 Niños
Mascotas
Tamaño
Precio
Comodidades

Comparar listados

Comparar